Gemeente: 'Geen doorsteek meer van De Deel naar Korte Achterzijde'

EMMELOORD • Za 25 september 2021 | 16:11 • Zaterdag 25 september 2021 | 16:11

De gemeente Noordoostpolder wil af van een plan voor een doorsteek van De Deel in Emmeloord naar winkelstraat de Korte Achterzijde. Het plan voor de doorsteek stamt van enkele jaren terug, uit de periode waarin de gemeente zich boog over de herinrichting van het centrum.

De steeg of doorgang stond in 2017 nog gepland in schetsen en moest komen op de plek van de bestaande winkelpanden tussen de Rabobank en winkelstraat de Lange Nering. De doorsteek was bedoeld voor voetgangers die een winkelrondje door het centrum van Emmeloord zouden willen maken.

Dankzij de doorsteek zou de Korte Achterzijde een actiever onderdeel worden van het stadshart. Ondernemers en eigenaren van de panden zouden hulp krijgen om hun panden te vernieuwen en zo de Korte Achterzijde meer uitstraling te geven. De gemeente zou de straat opnieuw inrichten.

Omsloten karakter belangrijk
Maar burgemeester en wethouders denken inmiddels dat de doorsteek geen noodzakelijke ingreep meer is voor een compact en levendig centrum. Door de doorsteek niet aan te leggen, wordt volgens b&w het omsloten karakter van de kleine Deel als horecaplein behouden. De gemeente stelt ook dat de aanleg van de doorsteek meer geld zou kosten dan was begroot, onder meer omdat er een pand voor zou moeten worden gekocht.

Ondernemers zouden bovendien hebben aangeven dat zij een doorsteek overbodig vinden. Een 'winkelrondje' tussen de Lange Nering en de Korte Achterzijde zou ook goed gemaakt kunnen worden via de bestaande stegen en doorgangen.

Ook andere aanpassingen
Veel andere plannen voor het gebied rond De Deel zijn overigens de afgelopen jaren ook aangepast. Zo is De Deel niet volgebouwd, maar is een groot deel behouden gebleven als parkeerterrein en is in het gebied tussen de Rabobank en Restaurant Grandcafé - Voorhuys een nieuwe horecapaviljoen gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel