Matige controle op CoronaCheck-app

ALMERE • Za 25 september 2021 | 19:02 • Zaterdag 25 september 2021 | 19:02

Hoewel het was aangekondigd, was het toch even wennen zaterdag: de invoering van de CoronaCheck-app in de horeca. Gasten mogen alleen nog bij een zaak naar binnen als ze via een QR-code op die app kunnen aantonen dat ze gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn.

Het publiek op de Grote Markt in Almere leek er zaterdag weinig moeite mee te hebben, maar voor sommige horecaondernemers is het wel een overgang. Ze vergeten de controle soms uit te voeren of er glipten, in de drukte, gasten tussendoor. Volgens Karim Fontogé van Le Baron proberen de cafés en restaurants het zo goed mogelijk te doen, maar is het systeem niet waterdicht. Kroegbaas Robin Wellner van Café Cheers geeft toe dat het vooral bij stamgasten lastig is om keer op keer om een QR-code te vragen.

De ondernemersvereniging en de gemeente Almere zijn de horeca overigens tegemoetgekomen door in het centrum stewards rond te laten lopen. Zij kunnen optreden wanneer er door de invoering van de maatregel problemen ontstaan. Voor het uitgaanspubliek dat op de terrassen op de Grote Markt zit, en geen app wil gebruiken, zijn bovendien extra wc's op het plein gezet. Daar kan, zonder toegangsbewijs, gebruik worden gemaakt van het toilet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel