Ex-wethouder Siepel: "Elke stap die ik zette werd ter discussie gesteld"

DRONTEN • Zo 26 september 2021 | 8:04 • Zondag 26 september 2021 | 8:04

De discussie rond de nog te bouwen woonwijk Swifterbant-Zuid was veel te politiek en emotioneel geladen. Dat zegt de afgetreden Dronter wethouder Roelof Siepel in Over Flevoland Gesproken. Siepel diende zijn ontslag in omdat hij zag dat door de politieke onrust "elke stap die ik zette ter discussie werd gesteld. Dan wordt het aanmodderen tot aan de verkiezingen en daar zat ik niet op te wachten."

Volgens Siepel werd "de politieke context een hindernis om het dossier vooruit te helpen." Daarom is hij naar eigen zeggen bij zichzelf te rade gegaan en heeft hij gesproken met zijn collega's in het college van burgemeester en wethouders. Dat bracht hem tot de conclusie de eer aan zichzelf te houden.

Siepel geeft toe dat hij de emoties in de gemeenteraad rondom de geplande woonwijk in Swifterbant onvoldoende heeft onderkend. Dat speelde vooral toen hij in juni in een besloten vergadering opperde de ontwikkeling van agrarische bedrijven in de buurt op slot te zetten, om nieuwe vertraging voor de wijk te voorkomen.

"Ik hoop dat mijn vertrek de ruimte creëert waarin de gemeenteraad van Dronten weer af kan van die emotie, en zakelijk naar de toekomst van Swifterbant kan kijken", zegt Siepel. "De basis ligt er, Swifterbant-Zuid gaat er echt wel komen, denk ik."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel