Echtpaar hoopt na jaren nieuwe start te maken met opvang in voormalige kerk

BANT • Ma 27 september 2021 | 22:00 • Maandag 27 september 2021 | 22:00

Herman en Arenda Russchen uit Bant hopen na een aantal jaar opnieuw te kunnen starten met de opvang van mensen die in nood verkeren. Dat zouden ze net als voor 2018 in het gebouw van de voormalige gereformeerde kerk willen doen. Volgens Herman Russchen zijn er nog steeds veel mensen waarbij de nood hoog is en wordt hij nog altijd wekelijks benaderd met hulpverzoeken.

Russchen gaat daarom zijn idee voor toekomstbestendige opvangplekken bepleiten tijdens een commissievergadering van de gemeente Noordoostpolder. Hij hoopt dat de gemeenteraad de noodzaak inziet en zich achter de plannen schaart.

Tot 2018 ving het Banter echtpaar al tientallen hulpbehoevenden op in het oude kerkgebouw, maar een geschil met de gemeente bracht daar een einde aan. Het echtpaar had een noodzakelijke vergunning niet. Met instemming van college en raad zou een vergunning er nu alsnog kunnen komen, hoopt Russchen.

Grondige verbouwing nodig
Mocht er toestemming komen voor nieuwe opvang, dan is er vooraf wel een grondige verbouwing nodig. In dat geval zou er ruimte ontstaan voor negen opvangplekken. Het Banter echtpaar woont zelf in de voormalige consistorie van de kerk.

Als de nieuwe kamers klaar zijn, is iedereen die in nood zit welkom. Net zoals Russchen jaren geleden al hulpbehoevenden opving: "Mensen die financiële problemen of problemen met familie of hun relatie hebben. Destijds was de eerste bewoner die ik huisvestte een jongedame die net een kindje had gekregen en niet meer terug kon naar haar woning. De problemen zijn heel divers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel