Burgemeester sloot woning terecht na vondst wietplantage

ALMERE • Di 28 september 2021 | 9:56 • Dinsdag 28 september 2021 | 9:56

De Almeerse burgemeester Weerwind heeft een woning aan de Harderwijkoever terecht gesloten na een hennepvondst. Dat heeft de Utrechtse rechtbank dinsdag bepaald in een zaak die de eigenaren van de woning hadden aangespannen.

In januari vond de politie een hennepplantage in het huurappartement. De burgemeester sloot de woning voor drie maanden. De eigenaren vinden dat zij daardoor schade hebben geleden en zeggen dat ze juist hun best hadden gedaan om een nette huurder te vinden.

De rechter heeft er begrip voor dat de eisers de verhuur van hun woning goed wilden regelen door een makelaar in te schakelen. Maar dat ontslaat ze niet van de verantwoordelijkheid om zelf te controleren wat er met hun woning gebeurt. Ook is de rechter niet onder de indruk van de controle door de verhuurmakelaar. Die ontdekte niet dat de huurster bankafschriften had vervalst. De makelaar had ook kunnen vragen om een inkomensverklaring of een werkgeversverklaring, stelt de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel