Mensen met beperking testen toegankelijkheid Marker Wadden

LELYSTAD • Di 5 oktober 2021 | 7:07 • Dinsdag 5 oktober 2021 | 7:07

Een groep Lelystedelingen van het Gehandicapten Overleg Lelystad (GOL) heeft diverse testen uitgevoerd om te kijken hoe toegankelijk de Marker Wadden zijn voor mensen met een beperking.

Zo is gekeken of parkeerplekken voor mindervaliden aanwezig zijn in de buurt van het schip dat naar de eilanden vaart. Ook gingen de leden van het GOL kijken of de boot zelf toegankelijk is voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel. Op de Marker Wadden werden onder meer de wandelpaden en de voorzieningen onder de loep genomen.

Maandag was ook iemand in een rolstoel die slecht hoort, iemand in een scootmobiel en iemand die slecht ziet aan boord. De bevindingen en de adviezen van het Gehandicapten Overleg Lelystad worden binnenkort in een rapport aan Natuurmonumenten overhandigd. De beheerder wil weten hoe het gesteld is met de toegankelijkheid van de Marker Wadden.

De conclusies volgen later in een rapport, maar Margriet Doorenspleet van het Gehandicapten Overleg Lelystad kon al wel vast verklappen dat de boot niet voldoet. "De boot naar de Marker Wadden is niet toegankelijk. De Abel Tasman is een oude boot, dus ik had ook niet verwacht dat die rolstoeltoegankelijk is."

Tweede test
Twee jaar geleden werden de Marker Wadden ook getest op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Toen lagen er alleen nog wat wandelpaden maar nu wil de werkgroep van het gehandicaptenoverleg nog een keer naar de Lelystadse eilanden omdat er inmiddels ook een restaurant, informatiecentrum en vakantiehuisjes staan.

Maandag is de week van de toegankelijkheid van start gegaan. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties en festivals voor mensen met een beperking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel