'Gemeente moet meer regie nemen over huisvesting arbeidsmigranten'

DRONTEN • Ma 4 oktober 2021 | 23:33 • Maandag 4 oktober 2021 | 23:33

De gemeente Dronten moet zich nadrukkelijker gaan bemoeien met de huisvesting van arbeidsmigranten en minder overlaten aan commerciële marktpartijen die er geld mee willen verdienen. Dat geluid lieten inwoners maandagavond horen tijdens een bijeenkomst in kerkcentrum Open Hof.

Ze pleitten voor duidelijke keuzes ten aanzien van locaties en de schaalgrootte van arbeidshuisvesting. De bestaande visie, die vorig jaar werd vastgesteld, wordt gezien als een kader. Maar inwoners willen graag nog meer sturing van de gemeente.

Wethouder Peter van Bergen van Leefbaar Dronten gaf aan dat hij best meer de regie wil pakken, maar dat hij niet goed weet hoe. De gemeente bouwt zelf namelijk niet en heeft maar een beperkte hoeveelheid gebouwen die als huisvesting zouden kunnen dienen.

Van Bergen wil daarom met inwoners en ondernemers in gesprek om uit te zoeken hoe er vanuit het gemeentehuis meer leiding aan de huisvesting gegeven kan worden. De wethouder zelf denkt daarbij vooral aan het betrekken van omwonenden wanneer er plannen zijn voor een nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel