Gouden Keurmerk voor Toegankelijkheid voor Batavia Stad

LELYSTAD • Di 5 oktober 2021 | 17:45 • Dinsdag 5 oktober 2021 | 17:45

Winkelgebied Batavia Stad in Lelystad heeft het Gouden Keurmerk voor Toegankelijkheid gekregen. Het keurmerk werd uitgereikt door Ongehinderd. Dat is een onderneming dat zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Batavia Stad is het eerste winkelgebied in Nederland met een gouden keurmerk.

In maart dit jaar bracht Ongehinderd al een bezoek aan het winkelgebied. De organisatie stelde een rapport op en gaf advies om het winkelgebied te verbeteren. Volgens de onderzoekers scoorde het Lelystadse winkelgebied al goed, maar moest het wel enkele zaken aanpassen om het predicaat 'goud' te krijgen.

Zo had de oprit van de stoep op de parkeerplaats een stijgingspercentage van 17 procent in plaats van 14 procent. Hierdoor konden mensen die niet goed ter been zijn lastiger de stoep op. Ook was er geen beugel aan de binnenkant van de rolstoelvriendelijke toiletten. Dit is inmiddels aangepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel