'College had wel vertrouwen in Siepel'

DRONTEN • Do 7 oktober 2021 | 21:58 • Donderdag 7 oktober 2021 | 21:58

De opgestapte wethouder Roelof Siepel van Dronten kreeg wel het vertrouwen van het college van b en w. Dat zeiden burgemeester Gebben en twee wethouders donderdagavond in een debat tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het debat werd gevoerd omdat Siepel de afgelopen weken in de media liet weten zich niet gesteund gevoeld te hebben.

Zo vertelde Siepel in het programma Over Flevoland Gesproken dat de discussie rond de nog te bouwen woonwijk Swifterbant-Zuid 'veel te politiek en emotioneel geladen' was. Siepel had zijn ontslag ingediend omdat hij zag dat door de politieke onrust "elke stap die ik zette ter discussie werd gesteld."

Het ging mis rond Siepel toen hij in juni tijdens een besloten raadsvergadering met een zogenaamd ‘voorbereidingsbesluit’ op de proppen kwam. Daarbij zouden alle agrariërs rondom Swifterbant-Zuid ‘op slot’ gaan. Collega-wethouder Peter van Bergen was de enige die had kúnnen weten van dit voornemen van Siepel. Toch had de mededeling van zijn collega hem in juni verrast. Van Bergen erkende, dat het college eerder tegen de gemeenteraad had moeten zeggen dat er geen enkele steun was voor het voorbereidingsbesluit.

Suzanne Stoop van de PvdA trok na het debat de cynische conclusie dat "het spijtig is dat meneer Siepel deze conclusie heeft moeten trekken, terwijl iedereen zo'n groot vertrouwen had." Burgemeester Jean Paul Gebben besloot met de mededeling: "wij willen die woningen in Swifterbant gaan bouwen, daarvoor is het nodig dat we weer de gelederen sluiten."

Nieuwe wethouder
Na de discussie over het vertrek van Siepel werd zijn partijgenoot Gerrit Jan Veldhoen uit Kampen met 24 stemmen vóór en 2 blanco stemmen gekozen als wethouder. Hij hoeft voor het komende half jaar niet naar Dronten te verhuizen. Veldhoen toonde meteen daadkracht als het gaat om Swifterbant-Zuid: "Morgenochtend om tien uur heb ik mijn eerste afspraak.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel