Fright Night ondanks coronatoegangsbewijs druk bezocht

BIDDINGHUIZEN • Zo 10 oktober 2021 | 16:00 • Zondag 10 oktober 2021 | 16:00

De eerste Halloween Fright Night bij Walibi Holland is zaterdagavond druk bezocht, ondanks de mededeling van het attractiepark dat bezoekers toch een coronatoegangsbewijs moeten laten zien bij de ingang. Bij de vroege voorverkoop van de toegangskaarten was er namelijk nog geen sprake van het tonen van een QR-code of negatieve testuitslag.

Tijdens de Halloween Fright Nights is het park in Biddinghuizen het decor voor spookachtige figuren, van piraten tot Eddie de Clown. De bezoekers zijn blij dat ze weer mogen griezelen. "Ik ga sowieso volgend jaar weer", zegt een meisje. Een vrouw geeft toe dat ze het wel een beetje spannend vindt. "Maar daar kom je toch wel voor", zegt ze. "Ik wil wel een beetje dat spannende gevoel. Ik denk dat we het daar allemaal wel voor doen, ook al zijn we een beetje bang." Een man is direct de eerste dag gegaan om het zekere voor het onzekere te nemen. "Als de gemeente zegt dat het toch niet mag, dan hebben we toch een dagje mee kunnen pakken."

Deurbeleid aanpassen
Walibi heeft het deurbeleid een aantal keer moeten wijzigen. Dat had te maken met een verandering van de coronamaatregelen. Walibi is als attractiepark een doorstroomlocatie, dus is het vertonen van een QR-code of negatieve testuitslag niet verplicht. Maar tijdens de Fright Nights zijn er drie locaties in het park waar muziek te beluisteren is. Volgens burgemeester Jean Paul Gebben zijn dit plekken waar bezoekers mogelijk stil gaan staan. Daarom werd het coronatoegangsbewijs bij de ingang toch verplicht door de gemeente Dronten.

"Dat hoorden we heel kort van tevoren", zegt Mandy van der Tak van Walibi Holland. "We hebben iedereen die een ticket had moeten informeren dat een coronatoegangsbewijs toch nodig was. Ook op het park was het een hele operatie. En we hebben medewerkers bij de poort neer moeten zetten."

Had het attractiepark nog een andere optie?
Walibi Holland heeft erover nagedacht om die muzikale zones te schrappen. "De reactie van de gemeente was daarop dat het risico bij ons zou liggen", aldus Van der Tak. "Wij moeten dan garanderen dat de doorstroom altijd gewaarborgd blijft. Dat is heel lastig en we willen niet in het scenario van 2020 belanden." Het park moest toen na een avond stoppen met de Halloween Fright Nights.

Mensen die al een kaartje hadden gekocht en het niet eens zijn met het coronatoegangsbewijs kunnen hun geld terug krijgen. Volgens Walibi heeft een aantal mensen daar gebruik van gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel