Zwaar verwaarloosde honden gered op bedrijventerrein

DRONTEN • Ma 11 oktober 2021 | 14:34 • Maandag 11 oktober 2021 | 14:34

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de politie hebben onlangs in Dronten negen ernstig verwaarloosde honden gevonden. De dieren zaten op een bedrijventerrein in een sterk vervuilde omgeving. Ze waren erg vermagerd en veel hadden ook geen drinkwater.

De politie en de inspectiedienst gingen op het terrein kijken na een tip. Bij aankomst zagen ze achter een hek al twee magere honden, waarvan er een mank liep. In een afgesloten aanhanger werden nog drie jonge hondjes gevonden. Een had wonden aan kop en een poot. De vloer van de aanhanger was bedekt met dikke laag ontlasting.

In een verplaatsbare bouwkeet verderop op het terrein werden nog vier honden gevonden. De dieren zaten aan korte kettingen vast. Een paar waren zo kort, dat de dieren niet rechtop konden staan. Ook deze ruimte was zwaar vervuild met ontlasting.

Niet de eerste keer
De politie heeft op het terrein al eerder verwaarloosde honden gevonden. In juli werden er acht honden in beslag genomen.

De honden worden op een opvangadres verzorgd. De eigenaar was tijdens de zoekactie op het terrein niet te vinden. De politie onderzoekt nog wie het is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel