Harderwijk kijkt voor uitbreiding naar Harderhaven

ZEEWOLDE • Di 12 oktober 2021 | 12:25 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 12:25

De bestuurders van Zeewolde en de Gelderse buurgemeenten Harderwijk en Ermelo moeten met elkaar in gesprek over woningbouw aan de gemeentegrenzen. De gemeenteraad van Harderwijk heeft een CDA-motie met die strekking aangenomen.

De Harderwijker CDA-fractie wil dat hun college van burgemeester en wethouders in ieder geval het Zeewolder buurtschap Harderhaven ter tafel brengt. Dat zou een locatie kunnen zijn die voorziet in de groeiende woonbehoefte van Harderwijk, maar Zeewolde heeft de omgeving van Harderhaven zelf ook in onderzoek als nieuwe woonkern. Dat onderzoek maakt deel uit van een uitgebreidere analyse van de sterke en zwakke punten van meerdere locaties in Zeewolde. De gemeente brengt dat in kaart om keuzes te kunnen maken over woningbouw voor de toekomstvisie 'Zeewolde 2040'.

De gemeenteraad van Harderwijk wil voor 1 februari volgend jaar van het college horen wat de gesprekken hebben opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel