Mobiele tandarts verhelpt gratis gaatjes bij onverzekerden

ALMERE • Di 12 oktober 2021 | 12:56 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 12:56

Almeerders die de tandarts niet meer kunnen betalen, kunnen dinsdag terecht bij de mondzorgkaravaan. De mobiele tandartspraktijk van Dokters van de Wereld is neergestreken achter het stadhuis. Tegelijk tekenen Almeerse tandartsen en enkele organisaties een intentieverklaring om de gratis hulp te blijven bieden.

Sinds de tandarts niet meer in het basispakket van de zorgverzekering zit, verwaarlozen mensen die het niet al te breed hebben hun gebit. Volgens Jasper Kuipers van Dokters van de Wereld is voor 1,5 miljoen mensen in Nederland de tandarts te duur geworden. Het gaat onder meer om mensen die in de schuldsanering zitten of dakloos zijn. De organisatie voert daarom strijd om de mondzorg weer terug in het basispakket te krijgen.

"Je kunt in één dag maar weinig doen; gaatje vullen en kiezen trekken. Maar we willen ook een signaal afgeven dat het anders moet en dat er ook politieke afspraken moeten komen om de toegang tot de tandarts te verbeteren."

Dokters van de Wereld werkt onder meer samen met de gemeente Almere, de Voedselbank en Almeerse tandartsen. De mondzorgkaravaan is een landelijk initiatief en biedt noodbehandelingen en poetsvoorlichting.

Verslaggever Sam Jones in gesprek met Jasper Kuipers:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel