Urker vissers vinden vermiste man terug in zee

URK • Di 12 oktober 2021 | 18:43 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 18:43

Urker vissers hebben menselijke botresten op de Noordzeebodem gevonden. De vissers meldden de vondst direct bij de politie. Een DNA-match wees uit dat het gaat om de vermiste Dirk van den Belt (85) uit Kampen. Hij raakte in 2018 vermist.

Doordat nabestaanden van Van den Belt bloed hadden afgestaan, kon door DNA-onderzoek worden bevestigd dat de botten van de vermiste man waren. Van den Belt vertrok in april 2018 uit zijn woning in Kampen. Hij werd op station Duivendrecht vastgelegd op camera en werd voor het laatst gezien in Alkmaar, meldt NH Nieuws.

Misdrijf uitgesloten
Na twee jaar had de familie de hoop opgegeven om hem nog levend terug te vinden, maar ze bleven zoeken, schrijft RTV Oost. Ze wilden weten wat er gebeurd was met 'Opa Dirk'. Tot nog toe is het onduidelijk wat er is gebeurd, maar de politie sluit een misdrijf uit.

Foto op bezorgtassen
De politie had meerdere pogingen gedaan om de man te vinden. In 2019 werd een samenwerking aangegaan met een maaltijdbezorgdienst. Koeriers reden toen in een aantal steden rond met posters van vermiste personen op de bezorgtassen. Ook Van den Belt kwam in deze actie voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel