Negen jaar cel voor steekpartij station Muziekwijk

ALMERE • Wo 13 oktober 2021 | 14:19 • Woensdag 13 oktober 2021 | 14:19

De 25-jarige Almeerder die op 28 september vorig jaar een stadsgenoot van 24 neerstak, moet negen jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag beslist. De officier van justitie eiste twee weken terug acht jaar tegen hem, maar dat doet volgens de rechtbank geen recht aan de ernst van het misdrijf.

De steekpartij gebeurde bij een bushalte in de buurt van treinstation Almere Muziekwijk. De reden zou een conflict om tien euro zijn geweest. Dat bleek althans uit de Facebook Messenger-gesprekken die tussen het slachtoffer, de verdachte en nog wat andere vrienden zijn gevoerd vlak voor het steekincident. Volgens de politie waren die gesprekken aanvankelijk heel vriendelijk van toon, maar werd het rond 28 september opeens grimmig tussen de mannen, toen er een geldkwestie werd besproken.

"Je tijd is gekomen"
De verdachte, het slachtoffer en nog een 23-jarige Almeerder besloten elkaar na wat geruzie te ontmoeten bij het treinstation. "Je tijd is gekomen", zou er toen naar het slachtoffer zijn gestuurd.

Eenmaal ter plekke was de ontmoeting volgens het slachtoffer snel voorbij. Hij zegt daar direct te zijn neergestoken door de 25-jarige Almeerder. Hij werd geraakt in buik en borst. "Terwijl ik alleen maar de tien euro aan benzinekosten wilde terugbetalen waar ze om hadden gevraagd."

Blijvende littekens en psychische klachten
Het slachtoffer werd geraakt in vitale organen en moest een paar dagen doorbrengen op de intensive care. Na twee weken in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis om daar verder te herstellen. Dat ging niet zonder slag of stoot, de man kreeg wat complicaties zoals een ontstoken hartzakje en vochtophopingen. Maar inmiddels gaat het fysiek weer goed met hem, zei zijn advocate in de rechtszaal. Hij kampt nog met vermoeidheid, blijvende littekens en heeft psychische klachten als nachtmerries en angsten.

De verdachte heeft altijd schuld ontkend, tijdens de rechtszitting beriep hij zich steeds op zijn zwijgrecht. De rechtbank acht poging tot moord echter bewezen en legde hem een iets hogere straf op dan was geëist. Hij moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 9.676,38 euro.

De 23-jarige Almeerder die het slachtoffer naar het station zou hebben gelokt en op de uitkijk zou hebben gestaan, moet zich op 7 december melden voor zijn rol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel