Koper eist 30.000 euro na ontdekking van verborgen gebreken woning

ALMERE • Do 14 oktober 2021 | 14:33 • Donderdag 14 oktober 2021 | 14:33

Een man uit Almere wil een schadevergoeding omdat het huis dat hij heeft gekocht aan de Birdielaan in Almere Hout allerlei verborgen gebreken zou hebben. In de rechtbank noemde hij de koop van de riante woning met zwembad een 'grote nachtmerrie'.

Het huis werd in februari gekocht voor 686.000 euro. Volgens de koper staat het dak van de woning op instorten. Een dakdekker inspecteerde vervolgens de vier verschillende delen van het dak en kwam tot de conclusie dat dit helemaal moet worden vervangen. Volgens hem is het dak lek en er zou er kans zijn op verzakking. De totale kosten hiervoor schat hij rond de 60.530 euro. Daarnaast kwamen er nog meer verborgen gebreken naar voren, ter waarde van 34.535 euro.

Gerommeld aan het dak
Volgens de dakdekker is er gerommeld aan het dak. Er zouden allerlei provisorische reparaties zijn verricht. De verkoper zou niks hebben gezegd over het dak.

Onzin, zeggen de verkopers en hun makelaar. De verkoper stelt alles te hebben laten zien tijdens de diverse bezichtigingen en was ervan overtuigd dat ze een keurige woning verkochten voor een passende prijs. Ze zeggen dat het onderhoud altijd door professionals is gedaan. De makelaar zegt de woning ook grondig te hebben geïnspecteerd en daarbij geen gebreken te hebben gevonden.

De oude woningeigenaren denken dat de koper het huis door verminderde inkomsten eigenlijk niet meer kan betalen en daarom op deze manier geld probeert los te peuteren. De Almeerder ontkent dat.

Koper wil snel in het huis
De man is een bodemprocedure gestart om alles uit te laten zoeken maar heeft de rechter alvast om 30.000 euro gevraagd voor de eerste noodzakelijke reparaties. Hij kan dan alvast in het huis gaan wonen met zijn gezin en zijn moeder, waar hij mantelzorger voor is.

Door het geschil is de makelaar nog niet betaald en hebben de verkopers nog niet de volledige koopsom ontvangen. Er samen uitkomen zit er niet in. Op 4 november doet de rechter daarom een uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel