Inval bedrijfspand was vanwege een drugslaboratorium

EMMELOORD • Do 14 oktober 2021 | 14:41 • Donderdag 14 oktober 2021 | 14:41

De politie heeft woensdag een drugslaboratorium ontmanteld in Emmeloord. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie donderdag. Het lab op bedrijventerrein Nagelerweg werd gevonden na onderzoek van de politie. Er is nog niemand aangehouden.

Woensdagochtend waren politie, brandweer en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling naar het pand aan de Landbouwkade gekomen. Toen wilde de politie nog niet bevestigen dat de inval drugsgerelateerd was.

De politie spreekt van een 'professioneel drugslaboratorium', dat was ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs. Dat zijn verdovende middelen zoals XTC. Er is apparatuur in beslag genomen en ook chemische grondstoffen die nodig zijn bij het maken van de drugs.

In het pand was niemand aanwezig op het moment van de inval. De politie gaat verder met onderzoek naar mogelijke verdachten, onder meer door middel van een buurtonderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel