Drukste plek van Urk gaat op de schop

URK • Do 14 oktober 2021 | 17:51 • Donderdag 14 oktober 2021 | 17:51

Het is één van de drukste plekken van Urk, de Klifweg, aan het begin van het dorp. Het is een veelgebruikte verkeersader van en naar de haven, maar daarnaast zitten er ook winkels, horecavoorzieningen en er wordt gewoond. De gemeente Urk wil dit deel van het dorp gaan veranderen, en daarmee is een begin gemaakt door het leegstaande pand van de Rabobank aan te kopen.

Het is de bedoeling dat er, over vijf tot tien jaar, winkels in het gebouw komen zodat er aan twee kanten van de Klifweg gewinkeld kan worden. De weg zal dan veranderen in een fiets- en wandelgebied. Het doorgaande verkeer moet tegen die tijd gebruik gaan maken van een nieuwe weg die achter de voormalige Rabobank komt te liggen.

De ondernemers in de buurt, die verenigd zijn in de Bedrijven Investeringszone (BIZ), zijn enthousiast. In overleg met winkeliers en buurtbewoners willen ze een goede invulling aan het gebied geven. De gemeente Urk heeft diezelfde ambitie en stelt daarvoor vanaf januari een gebiedsvisie voor het oude dorp en de haven op.

Omdat het realiseren van de plannen nog veel tijd in beslag zal nemen, wordt de oude Rabobank eerst nog verhuurd. Dit is om leegstand en verloedering te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel