'Huisvesten toegewezen statushouders gaat dit jaar niet lukken'

DRONTEN • Do 14 oktober 2021 | 22:03 • Donderdag 14 oktober 2021 | 22:03

Het gaat dit jaar niet lukken om te voldoen aan de eis om 58 statushouders een woning toe te wijzen in de gemeente Dronten. Het college van burgemeester en wethouders antwoordt dat op vragen van de ChristenUnie. De gemeente staat daarom onder extra toezicht van de provincie, die de huisvesting van statushouders controleert.

Gemeentes krijgen elk jaar vanuit de overheid de opdracht om een bepaald aantal statushouders te huisvesten. Dat gebeurt aan de hand van het aantal inwoners. De eerste helft van dit jaar haalde de gemeente Dronten deze taak al niet en dat gaat ook de tweede helft van het jaar niet meer lukken. De reden hiervoor is volgens de gemeente, dat het aantal van 58 dit jaar erg hoog was, en er tegelijkertijd een tekort is aan sociale huurwoningen.

De gemeente geeft aan bezig te zijn met de mogelijkheden verkennen voor tijdelijke en flexibele huisvesting, zoals flexwoningen. Zo hopen ze alsnog een deel van de toegewezen statushouders van onderdak te voorzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel