Blauwe zones maken plaats voor betaald parkeren

ALMERE • Do 14 oktober 2021 | 23:26 • Donderdag 14 oktober 2021 | 23:26

De blauwe zones rondom het stadscentrum van Almere veranderen vanaf 1 januari 2022 in gebieden met betaald parkeren. Het gaat om delen van Staatsliedenwijk, Stedenwijk, Filmwijk en bedrijventerrein Randstad waar nu maximaal een uur mag worden geparkeerd met een parkeerschijf.

Bewoners en bedrijven in de gebieden die nu ontheffingen hebben voor hun voertuig, krijgen een gratis parkeervergunning. Bewoners zijn volgens de gemeente op de hoogte gesteld. Er zijn al ruim een jaar plannen voor deze verandering. Het stadsbestuur wilde deze verandering vorig jaar al, om zo te zorgen voor 'een betere benutting van de bestaande parkeercapaciteit'.

Er verandert meer rondom het parkeren in de stad. Zo verdwijnt het parkeerticket achter de ruit, omdat automobilisten hun kenteken voortaan kunnen invoeren op de automaat. En er gaat een scanauto rondrijden waarmee handhavers makkelijker kunnen controleren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel