Wijkzorg Coloriet verhuist naar Medisch Centrum Waterland

ZEEWOLDE • Vr 15 oktober 2021 | 12:40 • Vrijdag 15 oktober 2021 | 12:40

Coloriet Wijkzorg in Zeewolde verhuist op korte termijn naar het splinternieuwe Medisch Centrum Waterland. Hiermee is de wijkzorg volgens Coloriet beter zichtbaar voor voorbijgangers en kan er makkelijker samengewerkt worden met andere zorgverleners in het pand. Binnenkort wordt de nieuwe locatie in het centrum in gebruik genomen.

Volgens de zorgverlener merken de cliënten niets van de verhuizing: "We blijven gewoon dezelfde warme zorg bieden als we al doen, maar dan vanuit een nieuwe locatie", zegt Deborah Eiling – Van Heijningen van Coloriet.

Meer zichtbaarheid en korte lijnen
"Strategisch is dit een heel belangrijke stap. We zijn straks veel beter zichtbaar voor voorbijgangers en zorgverleners uit de eerste lijn, zoals de huisartsen waarmee we het Medisch Centrum straks delen. We willen de lijntjes tussen wijkzorg en andere zorgverleners letterlijk korter maken, door bijvoorbeeld een regelmatig intern overleg."

'Stap gerust binnen'
Omdat Medisch Centrum Waterland in hartje Zeewolde gevestigd is, is de wijkzorg zichtbaarder. Eiling – Van Heijningen: "Mensen mogen ook gerust binnenkomen als ze willen weten wat we doen of zich zorgen maken over een naaste. We zitten naast de ingang, dus we zijn hartstikke benaderbaar. Hopelijk weten mensen ons straks ook op die manier te vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel