Jeugdleden schietvereniging de dupe door diefstal oefengeweren

URK • Di 19 oktober 2021 | 20:48 • Dinsdag 19 oktober 2021 | 20:48

Jeugdleden van schietvereniging Het Vizier op Urk zijn de dupe van een diefstal van oefengeweren. Volgens voorzitter Arie Ekkelenkamp werd zondagavond laat ingebroken in het clubgebouw. Daarbij werden 12 van de 24 oefengeweren buitgemaakt.

Ekkelenkamp zegt dat met name de jonge leden benadeeld zijn, want zij hebben meestal nog geen eigen luchtdrukwapen in bezit. Ze zijn aangewezen op de wapens van de club. De vereniging had de oefenwapens de afgelopen jaren opgespaard, doordat afzwaaiende leden deze aan de club doneerden.

Volgens clubvoorzitter Ekkelenkamp is het ook lastig om vervangende oefenwapens te vinden. Er zijn weinig tweedehands luchtdrukwapens op de markt, omdat elke schietvereniging deze voor de eigen club probeert te behouden. En de clubkas staat het niet toe om nieuwe luchtdrukwapens aan te schaffen voor het oefenarsenaal. De Urker hoopt dat schietverenigingen die nog tweedehands wapens over hebben zich bij Het Vizier willen melden.

Naast de twaalf oefenwapens zijn er ook waardevolle spullen gestolen die voor de eindejaarsverloting zouden dienen. Ekkelenkamp noemt het extra zuur dat die voorwerpen zijn gestolen, omdat met de verloting de clubkas juist weer gespekt zou worden. De politie onderzoekt de inbraak. Of de gestolen wapens nu een gevaar opleveren, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel