Man in cel voor explosie en handgranaat Emil Noldestraat

ALMERE • Wo 20 oktober 2021 | 21:17 • Woensdag 20 oktober 2021 | 21:17

Een 22-jarige man uit Hilversum wordt ervan verdacht dat hij op zondag 23 mei handgranaten bij woningen in Almere en Hilversum heeft achtergelaten. Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Lelystad. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt ook dat de Hilversummer een dag eerder, op zaterdag 22 mei, bij de Almeerse woning in de Emil Noldestraat al vuurwerk had laten ontploffen.

De verdachte werd in juli opgepakt in het Gelderse Waardenburg. Hij zou op dat moment zogenoemd flitspoeder en cobra's in zijn auto hebben gehad. Omdat de man bij een tankstation stond, werd de omgeving afgezet, moesten omwonenden hun huis uit en werd de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld. In de omgeving van Waardenburg speelt al langere tijd een drugsgerelateerde afpersingszaak van een fruitbedrijf, waarbij ook meerdere woningen zijn beschoten. Volgens het OM is de man uit Hilversum vermoedelijk niet bij die zaak betrokken.

Na onderzoek bleek dat de Hilversummer wel aan de incidenten in Almere te koppelen was. De ontploffing en de vondst van de handgranaat in Almere waren destijds voor de burgemeester aanleiding om tijdelijk cameratoezicht in te stellen.

De rechtszaak tegen de verdachte gaat in januari verder. Tot die tijd blijft hij vastzitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel