Ondernemers: 'IJmeerverbinding met autoverkeer noodzakelijk'

ALMERE • Do 21 oktober 2021 | 21:57 • Donderdag 21 oktober 2021 | 21:57

De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) is kritisch over de voorkeur van het college van B en W voor een metroverbinding tussen Almere en Amsterdam. Volgens de VBA is een IJmeerverbinding met autoverkeer meer dan noodzakelijk.

Burgemeester en wethouders in Almere lieten begin deze week weten de voorkeur te hebben voor een metrolijn tussen Almere en Amsterdam. Een IJmeerweg naast de metro liet het college vallen. Dat komt doordat de autoweg de files in de regio niet zou oplossen, zegt het bestuur. Het wegennet rond Amsterdam kan het extra autoverkeer niet aan, blijkt uit onderzoek. Regionale partners zoals de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland vinden de IJmeerweg niet wenselijk en zijn daarom ook tegen.

VBA: 'groei van stad vraagt om autoweg'
De VBA zegt dat de verwachte groei van het aantal inwoners en bedrijven in Almere tot meer verkeersbewegingen zal leiden. Directeur Jolanda Seton: "De hoofdwegen naar de A6, zoals de Hogering en de Poortdreef zijn al zwaar belast en het duurt niet lang meer of we kunnen hier een overbelasting tegemoet zien." De VBA gaat verder en stelt de vraag hoe om te gaan met het vrachtverkeer: "Laten we heel duidelijk zijn. Het gaat niet alleen om personenvervoer maar ook om vrachtverkeer. Bij groei groeit dat navenant mee. Laten we er vanuit gaan dat de raad een betere afweging maakt en meer partijen raadpleegt bij de besluitvorming."

De VBA zegt teleurgesteld te zijn dat zij niet door het college is betrokken bij de afwegingen. Directeur Seton: "Er wordt in dit plan totaal geen rekening gehouden met het feit dat Almere en Amsterdam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een optimale bereikbaarheid van essentieel belang is voor het bedrijfsleven om zich te gaan vestigen in Almere."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel