Sprankje hoop voor schaakclub die op sterven na dood is 

DRONTEN • Vr 22 oktober 2021 | 7:40 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 7:40

Een klein sprankje hoop. Dat hebben ze bij de Schaakvereniging Dronten nu zich één nieuwe speler heeft gemeld. Het totaal aantal schakers komt daarmee weer op drie te staan. Toch wordt gevreesd dat het eind van de vereniging in zicht is.

Op de donderdagavonden waarop gespeeld wordt in het Denksportcentrum bij seniorencomplex De Woonark is één schaakbord tegenwoordig voldoende. De 85-jarige Onno Wolters speelt met één vaste tegenspeler.

Gemis
"We hebben nog geen ruzie over wie het meeste mag", zegt hij lachend nu er een derde speler is gevonden. Want spelen met een oneven aantal is lastig. Wolters noemt het ontzettend jammer dat er in Dronten weinig animo meer lijkt te zijn voor schaakspel. "Het contact met anderen ga je missen. Op onze leeftijd wordt dat toch allemaal minder."

Toch is er dus een lichtpuntje. Twee weken geleden meldde de 39-jarige Rob van Duivenboden zich. Een artikel in lokale krant De Drontenaar over het naderende einde van de schaakclub trok zijn aandacht. Dat er maar twee tegenspelers zijn, van 85 en 73 jaar oud, schrok hem niet af.

Plezier
"Niet gaan heeft veel minder zin. Ook al is het misschien kort, ik kan in elk geval nog een aantal donderdagen hier plezier hebben", vertelt Van Duivenboden. Hij hoopt dat het de schaakclub lukt om alsnog meer geïnteresseerden te vinden.

Zelf is hij zeker van plan om voorlopig te blijven spelen, want het verslaan van de oudgedienden blijkt nog geen gemakkelijke opgave. "Ik heb nog niet van ze gewonnen afgelopen keer en deze week. Maar daar gaan we natuurlijk aan werken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel