Uitbreiding Marknesse met 110 woningen

MARKNESSE • Vr 22 oktober 2021 | 12:12 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 12:12

Het dorp Marknesse wordt aan de zuidkant uitgebreid met 110 nieuwe woningen. Dat zegt de nieuwe dorpsvoorzitter Carole Vroegop tijdens Het Gesprek op Omroep Flevoland. De bouw komt op de kavel Muilwijk aan de Leemringweg.

Op dit moment kunnen er geen nieuwe inwoners naar het dorp komen omdat alle huizen bezet zijn. Ook is doorstroom nagenoeg niet mogelijk, waardoor jongeren niet in het dorp blijven wonen nadat ze het huis uit zijn. Daarom zijn nieuwe huizen hard nodig vertelt Vroegop.

Verder wordt er groei verwacht van de bedrijvigheid in het dorp. Onder meer omdat het testcentrum van het RDW verhuist van Lelystad naar Marknesse. Ook heeft de politieschool de ambitie uitgesproken om richting het dorp te verhuizen. Volgens Vroegop zou het mooi zijn als de mensen die daar werkzaam zijn, de optie hebben om dichtbij het werk te wonen.

Bekijk hier de hele aflevering van Het Gesprek

Nieuw dorpshuis
Aan sporthal De Triangel komt een nieuw dorpshuis. Het wordt gebouwd aan de kant van het centrum en moet in totaal 330 vierkante meter zijn. Er komen onder meer vergaderzalen, een grote zaal en opbergruimtes in. Het moet een plek worden voor alle dorpsbewoners, ook voor de jeugd stelt Vroegop.

Het nieuwe dorpshuis is nodig omdat de oude locatie centrum De Marke te klein is. Zeker met de huidige maatregelen. Er is gekozen voor een nieuw gebouw omdat het verbouwen van De Marke te duur is, in vergelijking met wat het oplevert aan ruimte. Voor de bouw van het nieuwe dorpshuis wordt ook een bijdrage van de inwoners gevraagd.

In een eerdere versie van dit artikel werd abusievelijk gemeld dat het om 180 woningen ging. Dit moest 110 zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel