Gemeente in de fout: mogelijk duizenden brieven verkeerd geadresseerd

ALMERE • Vr 22 oktober 2021 | 12:40 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 12:40

De gemeente Almere is vorige week in de fout gegaan met mogelijk duizenden verkeerd geadresseerde brieven tot gevolg. Volgens een woordvoerder komt dat door een fout in het adressenbestand. De gemeente beschouwt het probleem als een datalek en heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In de brief werden ouders van kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar uitgenodigd voor een informatieavond over onder meer drugsgebruik onder tieners. In de aanhef van de brief was de volledige naam van een kind te lezen, maar op de adressen waar de brief op de mat viel woonde in veel gevallen het genoemde kind niet. Volgens een woordvoerder was dit in een aanzienlijk deel van de 12.000 verstuurde brieven het geval. Hoeveel brieven precies verkeerd geadresseerd waren is niet bekend.

Volgens de gemeente ontstond het probleem bij het 'ontdubbelen' van adressen: "Door het ontdubbelen' van adressen in het bestand – om te voorkomen dat ouders met meerdere kinderen in de genoemde leeftijdscategorie meerdere brieven zouden krijgen – is er een fout gemaakt." De gemeente betreurt de gemaakte fout en gaat nieuwe brieven versturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel