Berechja College groeit uit jasje en plaatst extra lokalen

URK • Vr 22 oktober 2021 | 16:49 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 16:49

Leerlingen van het Berechja College op Urk hoeven na de herfstvakantie niet meer naar kerkelijk centrum De Poort voor een deel van hun lessen. Dat was een tijdelijke oplossing, omdat de middelbare school meer leerlingen had dan het gebouw aankon.

Afgelopen week zijn er lokalen geplaatst op het terrein van de school. Die worden zeker één of twee jaar gebruikt, zegt Marretje Romkes van het Berechja College. De lokalen zijn geen definitieve oplossing voor het ruimtegebruik. De school beraadt zich op de toekomst, want de verwachting is dat het aantal leerlingen niet zal afnemen.

De school kwam er voor de zomervakantie achter dat zich meer leerlingen hadden ingeschreven dan vooraf is ingeschat. Daardoor hebben er zo'n 50 leerlingen sinds de start van het schooljaar bepaalde vakken in het kerkelijk centrum gekregen.

De middelbare school heeft 610 leerlingen. Vooral de lokalen voor praktijkvakken vragen meer ruimte. "Dan merk je dat de gebouwen wat krap worden voor het aantal leerlingen", besluit Romkes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel