Protestmars, getrommel en getoeter voor beter klimaat

FLEVOLAND • Vr 22 oktober 2021 | 17:22 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 17:22

Meerdere activisten hebben vrijdagmiddag een korte protestmars gelopen door Almere. Ook in Dronten werd er met toeters en bellen aandacht gevraagd voor het klimaat. De activisten willen duidelijk maken dat ze bezorgd zijn over de toekomstige klimaatomstandigheden.

De protestmars in Almere heet KlimaatAlarm Flevoland en is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Met het KlimaatAlarm wil de organisatie een dringend beroep doen op de lokale politiek. De activisten zeggen dat het huidige beleid ernstig tekortschiet om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Ze vragen lokale bestuurders om de klimaatnoodtoestand uit te roepen in hun gemeente.

De loop begon in Almere op de Esplanade en ging naar het Stadhuisplein. In Dronten werd voor de deur van het gemeentehuis geprotesteerd. Deelnemers aan de provinciale mars worden opgeroepen om ook mee te lopen tijdens de landelijke klimaatmars, op 6 november op de Dam in Amsterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel