Brutale inbraak bij hoogbejaarde vrouw: inbreker opent urn overleden man

ALMERE • Vr 22 oktober 2021 | 18:30 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 18:30

Bij de hoogbejaarde moeder van Ron Ketelaar uit Almere is afgelopen zondag ingebroken. Dat gebeurde in de Waterwijk in Almere Stad. Ron vertelt dat zijn moeder ontzettend over haar toeren is en hij wil iedereen waarschuwen om alles goed op slot te doen. De impact van een inbraak is namelijk ontzettend groot, stelt hij.

Ron en zijn moeder waren dit weekend op familiebezoek in Alkmaar toen de inbreker toesloeg. De man is daarbij door vier tuinen geklommen. Ron vertelt dat de dader eerst heeft geprobeerd om bij de buren in te breken. "Die hebben twee Chihuahua's die ontzettend tekeer zijn gegaan. Daarom besloot hij om dat huis over te slaan. Hij is daarna de tuin van mijn moeder ingegaan en daar heeft hij een raam ingeslagen."

"De urn heeft hij opengemaakt om erin te kijken. En dat is een héél gevoelig onderwerp."

— Ron, zoon inbraakslachtoffer
Ravage
Ron vertelt dat de inbreker "alles, maar dan ook letterlijk alles overhoop heeft getrokken." Verder heeft de dader gerommeld door de persoonlijke spullen van Rons overleden vader. Daarna heeft hij in de slaapkamer en de logeerkamer alle kasten opengemaakt. "Ook heeft hij de linnenkast van mijn moeder letterlijk en figuurlijk helemaal opengetrokken, dat kreng! Sorry dat ik het zo zeg", vertelt Ron geëmotioneerd.

De inbreker kwam binnen door het raam in te gooien
Wat Ron het ergst vindt, is dat de inbreker de urn van zijn overleden vader heeft gepakt. "Die heeft hij opengemaakt om erin te kijken, en dat is een héél gevoelig onderwerp. Dat heeft zo verschrikkelijk veel impact."

Geld voor de glazenwasser
De inbreker heeft in totaal vijftien euro buitgemaakt. Geld dat op tafel lag voor de glazenwasser. "Gelukkig heeft mijn moeder verder geen geld in huis", vertelt Ron. De hele ravage in het huis was uiteindelijk dus te doen om een klein geldbedrag. Het glas van het ingeslagen raam ligt door de hele woonkamer.

Ron vertelt dat er aangifte is gedaan bij de politie. Een forensisch team heeft sporen veiliggesteld. Ron zegt dat zijn moeder nu heel bang is om alleen thuis te zijn. Hij heeft een tip voor alle inwoners van de provincie: "Als ze binnen willen komen, dan lukt het ze toch wel. Maar je moet het ze zo moeilijk mogelijk maken!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel