Vragen over verwaarloosde honden op bedrijventerrein

DRONTEN • Za 23 oktober 2021 | 12:18 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 12:18

GroenLinks Dronten wil weten hoe het kan dat er tot twee keer toe verwaarloosde honden zijn aangetroffen in een bedrijfspand aan de Regge in Dronten. De raadsfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en wil weten of dat mogelijkheden ziet om herhaling te voorkomen.

De fractie schrijft te vinden dat alle vormen van dierenmishandeling uitgebannen moeten worden en "uit berichtgeving lijkt dat we hierin falen." De politie nam in juli acht honden in beslag op het bedrijventerrein en begin deze maand was het opnieuw raak. Dit maal werden na een tip negen ernstig verwaarloosde honden gevonden. De dieren waren erg vermagerd en hadden geen drinkwater. In een afgesloten aanhanger zaten drie jonge hondjes, waarvan er één wonden had aan kop en poot.

De vloer van de aanhanger was bedekt met een dikke laag ontlasting. GroenLinks wil van het college van B en W onder meer weten of er een relatie bestaat tussen de bedrijfsactiviteiten in het betreffende pand en het houden van de honden. Ook vraagt de de fractie of het klopt dat in ieder geval één van de honden zowel in juli als begin deze maand in beslag is genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel