Onverzekerde automobilist rijdt veel te hard over Waterlandseweg

ALMERE • Za 23 oktober 2021 | 15:51 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 15:51

De politie heeft een automobilist staande gehouden die met 150 kilometer per uur over de Waterlandseweg in Almere reed. Op dat stuk is 80 kilometer per uur toegestaan.

De politie hield een lasercontrole op de A6 bij Almere Haven en zag eerder al twee bestuurders voorbijkomen die 43 en 46 kilometer te hard reden. Na korte tijd reed er een Audi Q8 voorbij met een snelheid van 148 kilometer per uur. De agenten wilden de bestuurder een stopteken geven, maar hij reed verder richting de Waterlandseweg. Daar werd 150 kilometer per uur gehaald.

De politie schrijft dat er na correcties nog 59 kilometer per uur overbleef en dat de Audi werd staande gehouden. De bestuurder bleek geen rijbewijs bij zich te hebben en weigerde zichzelf te identificeren. Hij wilde ook zijn naam en adres niet noemen. De man is aangehouden.

De auto bleek ook niet verzekerd te zijn. De officier van justitie moet bepalen of het rijbewijs van de man wordt ingenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel