SP en PvdD houden weer Kappen met Kappen-protest

ALMERE • Za 23 oktober 2021 | 21:31 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 21:31

De Almeerse fracties van de SP en de Partij voor de Dieren houden komende zaterdag een protestmars tegen het kappen van de bomen aan de Westerdreef. Ze doen dit samen met omwonenden. De gemeente wil langs de Westerdreef de helft van de bomen kappen. De actievoerders zijn daar op tegen.

Onder het motto "Kappen met Kappen, Stop Kaalslag" trekken de actievoerders vanaf de afslag Uithof aan het Montessoripad naar de Markt in Almere Haven. De SP en de Partij voor de Dieren willen met de mars een laatste oproep doen aan de gemeenteraad om te kiezen voor groen en leefbaarheid.

De gemeente wil de bomen kappen, omdat deze mogelijk om kunnen waaien. Maar de SP schakelde een onafhankelijke boomexpert uit Wageningen in en die stelde dat de bomen nog maar op de helft van hun levensduur zijn en nog zeker veertig jaar mee kunnen. "De bomen langs de Westerdreef vormen een monumentale 'Groene Tunnel' door Almere Haven. Laat dit ecologisch erfgoed niet verloren gaan!", zeggen de actievoerders. Binnenkort beslist de gemeenteraad definitief over de bomenkap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel