Bingo voor ernstig zieke Dirk brengt 5.100 euro op voor kankeronderzoek

DRONTEN • Za 23 oktober 2021 | 16:52 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 16:52

Het was druk vrijdagavond aan de Rendierweg in Dronten. Loopteam Flierefluiters organiseerde daar een bingo om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Normaal voor onbekenden, ditmaal voor hun eigen teamlid Dirk. Het was een groot succes: aan het eind van de avond stond de teller op 5.100 euro. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Dirk Schrooder-Kuiper kreeg vorig jaar september de diagnose slokdarmkanker. Sinds Dirk dit weet, is hij onlangs nog snel getrouwd. Hij had daarnaast nog één laatste wens: voor het laatst een grote bingo presenteren. Brigitte Clein, een vriendin van Dirk, ging direct met zijn wens aan de slag. "Hij wilde nog één keer shinen voor een groot publiek", vertelt Clein. "Dat gaat vanavond gebeuren."

Emotionele avond
Het team organiseerde al eerder een bingo voor het goede doel, Dirk Schrooder-Kuiper praatte ook toen de boel aan elkaar. Doordat hij nu zelf ziek is, was het een emotionele avond. "Het is een dag met lach en een traan vandaag", aldus Clein. "Er zijn iedere keer wel weer emotionele dingen. Het is gewoon echt fantastisch dat we dit voor hem mogen doen."

Na een optreden van het koor waar Dirk lid van is en een verrassingsoptreden van zijn oude scoutingvrienden kon er aan de bingomolen gedraaid worden. "Ik ben een echte bingo-master", zegt Schrooder-Kuiper. "Ik wil dit zo graag omdat het op één of andere manier toch in mijn genen zit om te presenteren en te entertainen. Ik heb dit altijd al gewild."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel