Burgemeester noemt grootschalige woningbouw goed voor Nederland én voor Lelystad

LELYSTAD • Zo 24 oktober 2021 | 10:13 • Zondag 24 oktober 2021 | 10:13

De forse groei-impuls die Lelystad moet krijgen, is niet alleen van belang om het nationale woningtekort terug te dringen maar ook om de stad zelf vooruit te helpen. Dat stelt burgemeester Mieke Baltus in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. "Ik denk dat wij met de ruimte en met onze creativiteit Nederland echt vooruit kunnen helpen", zegt Baltus, "maar het gaat onze stad ook helpen."

In de strategische agenda Lelystad Next Level zijn plannen vastgelegd om de provinciehoofdstad uit te breiden en te versterken. De gemeenteraad heeft de ambitie uitgesproken om er de komende twintig jaar 40.000 huizen bij te bouwen, wat een verdubbeling zou betekenen van de bestaande stad. Volgens burgemeester Baltus biedt dat de stad goede perspectieven voor de toekomst: "Als we verder groeien, kunnen we het voorzieningenniveau behouden en verder uitbreiden. Daar profiteren ook de mensen van die er al langer wonen. Dat kan alleen als je sterkere schouders hebt. En sterkere schouders krijg je, als je meer inwoners hebt."

Lelystad heeft wel een wensenlijstje richting de rijksoverheid om de groeiplannen te kunnen uitvoeren, zegt de burgemeester. Het moet gaan om kwalitatief goede woningen. En de infrastructuur moet worden aangepast aan de toename van het aantal inwoners. Baltus denkt daarbij aan een verbreding van de A6, betere bereikbaarheid per spoor én de luchthaven. Ze wil de opening van Lelystad Airport niet als voorwaarde stellen voor de groei van de stad "maar het is wel belangrijk voor de ontwikkeling van de economie en de werkgelegenheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel