Aantal onderzoeken Veilig Thuis verdrievoudigd

ALMERE • Zo 24 oktober 2021 | 13:54 • Zondag 24 oktober 2021 | 13:54

Het aantal onderzoeken naar huiselijk geweld is in Almere binnen een jaar verdrievoudigd. Het gaat om meer dan 170 onderzoeken in de eerste helft van dit jaar. Het jaar ervoor waren het er ongeveer 50.

Veilig Thuis start de onderzoeken als vermoed wordt dat er bij een gezin een onveilige situatie bestaat. Er wordt dan ook uitgezocht of er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Veilig Thuis trok deze zomer al aan de bel omdat de organisatie het werk niet meer aankon. Daarom bleven sommige zaken te lang liggen. Dat zorgde voor gevaarlijke thuissituaties. Veilig Thuis meldde dat de situaties bij de gezinnen ingewikkelder en ernstiger waren dan voorheen. Om de wachtlijsten weg te werken, werd coronageld ingezet. Daardoor konden er meer mensen worden aangenomen.

Werken de maatregelen?
De PVV in Almere vindt de wachtlijsten onacceptabel en heeft het onderwerp op de politieke agenda gezet. De partij vraagt zich af of de maatregelen die de gemeente genomen heeft wel werken. In 2019 had Veilig Thuis ook al te maken met lange wachtlijsten. Toen kreeg de organisatie drie ton om de wachtlijsten terug te dringen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Almeerse gemeenteraad de situatie bij Veilig Thuis gaat bespreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel