Mannenkoor Hallelujah viert 125-jarig bestaan

URK • Zo 24 oktober 2021 | 14:51 • Zondag 24 oktober 2021 | 14:51

Het Urker Mannenkoor Hallelujah viert dit seizoen het 125-jarig jubileum. Dat wordt aankomende zaterdag gevierd met een speciale dankdienst in kerkgebouw De Ark.

Hallelujah stond in 2010 nog stil bij het honderdjarig bestaan, maar het koor bleek ouder dan gedacht. Uit oude papieren kwam naar voren dat Hallelujah een voortzetting is van het mannenkoor Oefening Kweekt Kunst, dat al in 1897 was opgericht. "Dezelfde namen van dat koor stonden ook op de eerste lijst van Hallelujah. Daarom houden we sinds die tijd 1897 aan als oprichtingsdatum", vertelt Tiemen Roos, tweede penningmeester van het koor.

In al die jaren heeft het koor veel optredens gedaan in binnen- en buitenland. Zo stonden de mannen op het podium in Parijs. Ook werden er vanaf de jaren zestig veel platen verkocht met muziek van de Urker mannen.

Hallelujah dankt de bekendheid voor een deel aan het zingen in klederdracht. Voor de optredens buiten Urk wordt groep van momenteel tachtig mannen vrijwel altijd gevraagd. Roos: "We zijn het koor dat het Urker zangkoor over de grenzen bekend heeft gemaakt. We zingen altijd vol beleving, dat vinden de mensen mooi. Dat hoor je vaak."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel