Meer geluid toegestaan voor nieuwe appartementen De Golfslag

EMMELOORD • Ma 25 oktober 2021 | 10:06 • Maandag 25 oktober 2021 | 10:06

De gemeente Noordoostpolder wil de maximale geluidwaarde voor verkeerslawaai rond voormalig verzorgingstehuis De Golfslag in Emmeloord oprekken. Er mag straks tot 52 decibel aan geluid gemeten worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het verkeer in de omgeving van het gebouw meer geluid maakt dan de voorkeurswaarde van 48 dB.

In De Golfslag komt een mix van reguliere en zorgappartementen. Alle zeven verdiepingen worden verbouwd voor de komst van de woningen. Volgens de Wet geluidhinder mag de maximale waarde van 48 dB niet overschreden worden door het omgevingsverkeer. Het geluid komt vooral vanaf de snelweg A6 en de Marknesserweg. Zonder aanpassing van de maximale geluidswaarde komt de verbouwing voor de nieuwe appartementen op losse schroeven te staan.

Maatregelen niet afdoende
Maatregelen om het geluid van verkeer te verminderen, zoals verlaging van de maximale snelheid en een ander type wegdek, blijken niet voldoende om het geluidsniveau naar beneden te brengen. Bovendien brengen deze aanpassingen kosten met zich mee.

De Golfslag staat sinds 2015 leeg en wisselde de afgelopen jaren meerdere keren van eigenaar. Een brand eind 2019 zorgde ook nog voor vertraging in de verkoop van het gebouw. Naast de appartementen zijn er ook plannen voor een buurthuis in het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel