'Hoge opkomst voor griepprik, maar geen lange rijen'

DRONTEN • Di 26 oktober 2021 | 13:09 • Dinsdag 26 oktober 2021 | 13:09

Bij de sporthal aan het Beursplein in Dronten staan dit jaar geen lange rijen van mensen die een griepprik willen halen. Dat verwacht huisarts Marc van Gaalen uit Dronten. Dit jaar wordt er gewerkt met tijdsblokken en er zijn volgens de huisarts voldoende vaccins.

"We hebben geleerd van de onverwachte situatie van vorig jaar", zegt Van Gaalen. Toen stond er een gigantische rij voor de deur van de sporthal. Veel mensen kwamen eerder, zegt de huisarts, omdat ze bang waren dat er niet voldoende vaccins waren. Uiteindelijk was voor een gedeelte die angst terecht, want sommigen moesten zonder prik naar huis.

Van Gaalen verwacht ook dit jaar een hoge opkomst, omdat mensen vanwege corona alerter zijn op hun gezondheid. Hij adviseert de risicogroepen om het vaccin te nemen, want er zijn volgens hem geen redenen om aan te nemen dat het vaccin problemen geeft.

De huisartsenpraktijken in Dronten vaccineren deze en volgende week in de sporthal. De griepprik is gratis voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. In oktober en november krijgen in heel Nederland zo'n zes miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel