College presenteert visie op aardgasvrij Urk in 2050

URK • Wo 27 oktober 2021 | 9:36 • Woensdag 27 oktober 2021 | 9:36

Het college van burgemeester en wethouders op Urk heeft dinsdagavond de Transitievisie Warmte Urk gepresenteerd. Die beschrijft hoe Urk in 2050 een aardgasvrij gebouwde omgeving wil bereiken. Het visiestuk werd tijdens een commissievergadering behandeld en binnenkort moet de gemeenteraad ermee akkoord gaan.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat alle gemeenten eind 2021 een Transitievisie Warmte moeten hebben. De gemeente Urk wil de periode tot 2030 gebruiken om te leren van ervaringen van andere gemeenten en om kennis op te doen van alle nieuwe warmtetechnieken. Tot 2030 ligt de focus op energiebesparing en isolatie bij bestaande woningen.

De gemeente werkt naar eigen zeggen aan een duurzaam, aardgasvrij Urk in 2050. Deze Transitievisie Warmte is volgens de gemeente niet alleen de aanzet voor alternatieven voor aardgas, maar geeft ook aan welk alternatief voor welke wijk het meest geschikt, logisch en betaalbaar is. Daarbij wordt gekeken naar bestaande wijken en de toekomstige Zeeheldenwijk.

Wethouder Gerrit Post: "In samenwerking met inwoners en bedrijven willen we stapsgewijs en zorgvuldig de juiste keuzes maken om de overstap te maken naar duurzame, maar vooral ook betaalbare warmte. Deze visie is daarvoor onze routekaart." Op een speciale website is meer te lezen over de achtergrond en doelstellingen van de gemeente Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel