Bijna 3000 handtekeningen voor behoud bewaakte fietsenstallingen

ALMERE • Do 28 oktober 2021 | 7:34 • Donderdag 28 oktober 2021 | 7:34

De petitie voor het behoud van de drie bewaakte fietsenstallingen in Almere Stad is bijna 3000 keer ondertekend. De petitie is op touw gezet door de lokale PvdA-fractie. Raadslid Erik Theunissen is erg blij met het aantal steunbetuigingen. Volgens hem laat het zien dat veel mensen het belangrijk vinden dat ze hun fiets veilig kunnen stallen.

De partij vindt de petitie nodig omdat er in de gemeenteraad niet genoeg steun te vinden is om de bezuiniging op vijf vaste bewakers van Tomingroep tegen te houden. In plaats van bewakers komen er elektronische toegangspoorten. "De bewakers zorgen ervoor dat meer mensen fietsen", schreef Theunissen eerder bij de petitie. Daarnaast hebben steeds meer mensen een elektrische fiets. Deze zijn duurder dan normale fietsen, 'dus die wil je veilig stallen'. Bij de Tomin Groep werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PvdA-fractie ziet nu nieuwe mogelijkheden om deze beveiligers toch bij de fietsenstalling neer te zetten. "De gemeente krijgt volgend jaar ongeveer twee miljoen euro extra van het Rijk voor re-integratie en werktrajecten", vertelt raadslid Erik Theunissen. Donderdagavond wil hij de petitie en het plan toelichten aan de gemeenteraad. Volgende week gaat Theunissen een motie indienen om te vragen om de kosten van de fietsenstallingen uit dit extra toegekende geld te betalen. Tomingroep had eerder al toegezegd dat de vaste bewakers op een andere plek weer werk krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel