Geen vogelgriep geconstateerd bij boerderijen rond getroffen pluimveebedrijf

ZEEWOLDE • Wo 27 oktober 2021 | 22:37 • Woensdag 27 oktober 2021 | 22:37

Bij de zes pluimveebedrijven rondom de besmette boerderij in Zeewolde is geen vogelgriep gevonden. Dat laat Wageningen Bioveterinary Research weten. De onderzoekers deden onderzoek bij de bedrijven die binnen een straal van drie kilometer van het besmette pluimveebedrijf zitten.

Volgens de onderzoekers van de WUR is daarmee geen verdere verspreiding van het virus aangetoond. Dinsdag werd bekend dat een biologisch pluimveebedrijf aan de Duikerweg besmet was geraakt met vogelgriep. Volgens de onderzoekers van WUR Bioveterinary zou het gaan om de hoog pathogene H5N1-variant. De twee stallen met circa 36.000 kippen zijn geruimd.

In een gebied van tien kilometer rondom het gebied geldt een vervoersverbod. Verder geldt sinds dinsdag in heel het land een ophokplicht. Woensdag werd bekend dat een pluimveebedrijf uit Barneveld wordt geruimd omdat er contact is geweest met het besmette bedrijf uit Zeewolde. Uit onderzoek van de Nederlandse voedsel- en waren autoriteit blijkt dat een bezoeker eerder deze week het bedrijf in Zeewolde heeft bezocht en vervolgens in de stal in Barneveld is geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel