Stichting AAP op zoek naar dekens voor chimpansees

ALMERE • Do 28 oktober 2021 | 15:45 • Donderdag 28 oktober 2021 | 15:45

De Almeerse stichting AAP zoekt mensen die een deken overhebben voor de chimpansees in het verblijf. De dieren zijn graag in de buitenlucht, maar kunnen wel wat warmte gebruiken nu de temperatuur steeds verder daalt en de winter in aantocht is.

Door de dekens kunnen de apen zelf hun eigen nest maken, wat ze normaal gesproken ook doen in de bossen in Afrika. Volgens dierenverzorgster Margreet Voogd doen de dieren dat op hun eigen manier. "Ze pakken meerdere dekens en maken er een kunstwerk van zodat ze lekker plat op de rug kunnen liggen. De apen maken het erg comfortabel voor zichzelf."

Fleece of wol
De chimpansees hebben vooral baat bij een deken van fleece of wol. Daar kan makkelijk een nest mee gemaakt worden. "Bovendien zijn dekbedden of kussens zijn sneller vies, en dan is de container eerder vol", aldus Voogd.

Voorlopig is er geen limiet op het aantal dekens dat stichting AAP nodig heeft. "De winter is lang en er wordt over gesproken dat hij streng wordt. Dus laat ze maar komen", zegt de dierenverzorgster. Mensen die dekens hebben liggen voor de chimpansees, kunnen ze langsbrengen of opsturen naar stichting AAP.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel