Geen herder dus ook geen schaapskudde

ALMERE • Do 28 oktober 2021 | 19:59 • Donderdag 28 oktober 2021 | 19:59

De schaapskudde in Almere houdt op met bestaan doordat er geen nieuwe herder is gevonden. Sinds 2019 trok de kudde door Almere-Haven en de wijk Noorderplassen. De schapen zullen worden verdeeld over Nederland.

Margrietha Rengers van Stichting Stad en Natuur geeft aan dat het niet meer mogelijk is om door te gaan met de schaapskudde. “Het project loopt tot het einde van dit jaar. Dat is voor ons het moment om na te denken over de voortzetting. Onze herder heeft aangegeven te willen stoppen. Daarom krijgen we het nu dankzij organisatorische redenen niet rond.” Rengers betreurt het vertrek van de kudde. “Het is jammer want het was een mooie opdracht. We zullen de mooie schapen wel missen.”

De stop van de schaapskudde heeft geen effect op de schaapskooi die in het Vroege Vogelbos in Almere staat. “Het zijn twee verschillende kuddes. De schapen in de schaapskooi zijn schapen die binnen een hek staan. Die hebben geen herder nodig die met hen rondloopt.”

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel