Extra geld voor onderzoek naar meer aardgasvrije woningen

NAGELE • Zo 31 oktober 2021 | 12:00 • Zondag 31 oktober 2021 | 12:00

De gemeente Noordoostpolder wil 200.000 euro beschikbaar stellen om te onderzoeken of 150 woningen in Nagele van het gas af kunnen. De woningen liggen aan de Gerstehof, Lucernehof en Koolzaadhof.

Nagele is één van de 27 proeflocaties in Nederland die met geld van het Rijk mogen experimenteren met het van het gas halen van woningen.

Mochten de plannen doorgaan, dan kunnen de eerste huishoudens volgend jaar worden aangesloten op een nieuw warmtesysteem. Het gaat om een ondergrondse wateropslag die opgewarmd wordt met zonne-energie. Er liep in Nagele al een project om acht woningen en het schoolgebouw De Acht van het gas te halen. Dat lukt waarschijnlijk dit jaar nog. De gemeente Noordoostpolder wil uiteindelijk zo'n 500 woningen in Nagele aardgasvrij te maken.

De 27 proeflocaties in verschillende delen van het land zijn vooral opgezet om kennis op te doen. Die moet worden gebruikt om andere wijken van het gas te halen. Nederland heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2050 aardgasvrij te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel