Grote vuurwerkshow tijdens lichtjesfeest

ALMERE • Zo 31 oktober 2021 | 15:54 • Zondag 31 oktober 2021 | 15:54

Zaterdagavond heeft de Hindoestaanse gemeenschap in Almere het lichtjesfeest Divali gevierd. Vorig jaar ging dat door de coronamaatregelen niet door, maar dit jaar stond de Esplanade, ondanks bezwaren van de Partij voor de Dieren, vol met mensen.

"Het is het feest van goed dat kwaad overwint", legt Maya Nirsoe van stichting IFA uit. "Dat vieren we altijd met heel veel licht en vuurwerk."

Bezwaar
Niet iedereen was blij met de vuurwerkshow. De Partij voor de Dieren maakte bezwaar. Volgens Marjolijn Veenstra van de PvdD is er niet gekeken naar de gevolgen van het vuurwerk voor de flora en fauna. De organisatie vindt dit jammer. "Je kan ons erop aanspreken", zegt Nirsoe. "Hindoestanen respecteren dieren juist. We eten bijvoorbeeld geen koe, we zien dat als een heilig dier. Dus Partij voor de Dieren, ga met ons in gesprek. Een centrale vuurwerkshow is hartstikke professioneel en heel erg betrouwbaar."

De Partij voor de Dieren kon de vuurwerkshow niet meer tegenhouden omdat de vergunning al was vergeven. Veenstra hoopt dat er volgend jaar een andere keuze wordt gemaakt. In de gemeenteraad van Almere wordt gesproken over het al dan niet verbieden van vuurwerk in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel