Lobby ijvert voor Lelylijn in regeerakkoord

FLEVOLAND • Di 2 november 2021 | 11:55 • Dinsdag 2 november 2021 | 11:55

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) wil dat een nieuw kabinet de Lelylijn in het regeerakkoord opneemt. De betrokken partijen, waaronder ook de provincie Flevoland, hebben in een brief aan informateur Remkes gewezen op het belang van de spoorlijn tussen Lelystad en Groningen voor een betere bereikbaarheid van Noord-Nederland.

De briefschrijvers zien in het 'Document op hoofdlijnen' van VVD en D66 'een aantal aanknopingspunten voor forse investeringen in de bereikbaarheid van Noordelijk Nederland per spoor', en zien dat graag vertaald in concrete ambities in het regeerakkoord.

Naast de binnenlandse lobby probeert het SNN ook in Europees verband steun te krijgen voor de aanleg van de Lelylijn, zoals met een onderzoek naar de economische kansen van de verbinding. Als Brussel overtuigd raakt van de spoorlijn, kan het project in aanmerking komen voor Europese subsidie. De kosten voor de aanleg van de Lelylijn liggen naar schatting tussen de 4,3 en 6,4 miljard euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel