Almeerder hoort eis van 7 jaar in hoger beroep diamantroof Schiphol

ALMERE • Vr 5 november 2021 | 17:26 • Vrijdag 5 november 2021 | 17:26

Tegen een 46-jarige Almeerder is in hoger beroep zeven jaar cel geëist in de strafzaak rond een grote diamantroof die in al in 2005 werd gepleegd op luchthaven Schiphol. De Almeerder zou de roof hebben gepleegd samen met een Amsterdammer. Bij de geruchtmakende roof werd voor 72 miljoen dollar aan diamanten buitgemaakt. Een groot deel daarvan is nog altijd spoorloos verdwenen.

De Almeerder kreeg in 2019 zes jaar cel opgelegd voor het plegen van de diamantroof, en voor het bezit van een vuurwapen en munitie. Zowel de man als het Openbaar Ministerie gingen tegen deze straf in beroep. In totaal werden destijds in de zaak maar liefst tien mensen veroordeeld. Over acht van deze zaken boog het gerechtshof zich de afgelopen dagen.

Aan de diamantroof ging een mislukte eerdere poging op Schiphol vooraf. In beide gevallen gebruikten de overvallers een KLM-auto. Ook zouden zij kleding van de luchtvaartmaatschappij hebben gedragen.

De gestolen diamanten werden in een vliegtuig naar Antwerpen geladen. De overvallers sloegen precies op dat moment toe. Ze bedreigden beveiligers met vuurwapens en gingen er in een waardetransportauto vandoor. Door te bumperkleven achter een ander voertuig konden ze gemakkelijk de luchthaven af rijden. Bij het overstappen in een andere auto werd een deel van de buit achtergelaten.

Welke rol speelde de Almeerder?
De 46-jarige Almeerder zou bij de geruchtmakende overval een hoofdrol hebben gespeeld. Hij zou een van de mannen zijn die gewapend de diamanten heeft gestolen. De man bleek vaker in aanraking te zijn geweest met justitie. Voor een diefstal met geweld heeft de man al eens 9 jaar cel gehad.

Op 17 december doet het gerechtshof uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel