Vogelgriep bij derde pluimveebedrijf

ZEEWOLDE • Vr 5 november 2021 | 22:11 • Vrijdag 5 november 2021 | 22:11

Bij een derde pluimveebedrijf in Zeewolde is vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vrijdagavond. Het gaat om een bedrijf aan de Duikerweg met zo’n 21.000 vleeseenden. De dieren worden geruimd door de NVWA om verspreiding van het virus te voorkomen.

Pieter Drost is eigenaar van het getroffen bedrijf. In zijn achterhoofd hield hij wel rekening met een besmetting toen het bedrijf aan de Dodaarsweg een kilometer verderop een uitbraak meldde. "Je houdt er dan toch rekening mee, maar het is best heftig om er nu middenin te zitten." Momenteel worden de dieren geruimd.

De besmetting van dit nieuwe bedrijf is volgens het ministerie aan het licht gekomen door een screening van de inspectiedienst NVWA. Die houdt bedrijven binnen een straal van drie kilometer rondom het eerder getroffen bedijf aan de Dodaarsweg extra scherp in de gaten. Daarnaast bleek dat enkele dieren klinische verschijnselen hadden. Dat was reden om het bedrijf ook te bemonsteren.

Er vallen geen nieuwe bedrijven binnen de beperkingszone rondom dit bedrijf. Er was in de zone van 10 km rond het bedrijf al een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd, deze blijft in stand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel