Bouw van studentenwoningen bij Aeres Hogeschool opnieuw vertraagd

DRONTEN • Di 9 november 2021 | 16:54 • Dinsdag 9 november 2021 | 16:54

De bouw van in totaal 288 studentenwoningen op het oude sportveld naast de Aeres Hogeschool in Dronten loopt weer vertraging op. De ontwikkelaar en het bouwbedrijf zijn er onderling niet uitgekomen, meldt directeur Jolanda Berntsen van Aeres Hogeschool. Een veiling in december bepaalt welke nieuwe partij de opdracht over gaat nemen.

Op het voormalige sportveld naast de hogeschool staat nu geen enkele studentenwoning. Het plan was dat de eerste woonunits er anderhalf jaar geleden al waren. "Dat is erg teleurstellend. We hebben te maken met een groei van het aantal studenten, daarbij horen ook plekken om te wonen", aldus Berntsen. Ze ziet dat door het tekort aan woonruimte studenten ergens anders een plek zoeken. In onder meer Swifterbant, Biddinghuizen en Kampen wordt naar woonruimte gezocht.

Duur van vertraging
De directeur kan geen inschatting maken hoelang het project nog stil blijft liggen. Dat hangt af hoe snel het proces vanaf december verloopt. Een lichtpuntje is dat de eerste 72 studentenwoningen al zo goed als woonklaar zijn, en uiteindelijk sneller kunnen worden geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel